Hasznos személyes fejlesztési tanácsok, amelyek mindannyiunknak segíthetnek

A személyes fejlődés az a folyamat, amikor többet hozunk ki magunkból, mint amilyenek jelenleg vagyunk. Nemes cél, de nem segítség nélkül kell megvalósítani. Szerencsére rengeteg erőforrás áll rendelkezésre, amelyek segítenek hatékony stratégiát tervezni a személyes fejlődésre. Ez a cikk néhány gyors ötletet mutat be, amelyek segíthetnek.

Tartson hálanaplót. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy felismerje, hogy az élete nem olyan rossz, mint gondolná. Találjon ki 10 dolgot minden nap, hogy hálás legyen, és írja le. Egy idő után nem kell olyan sokat gondolkoznia, mert elkezd kialakulni a „hála attitűdje”, amely értékeli az életét.

Nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne használjon vissza alkoholt, különösen akkor, ha bármilyen gyógyszert szed. Az alkohol depresszív hatású, és megzavarhatja az Ön által szedett gyógyszerek hatását. Ha antidepresszánst szed, az alkoholfogyasztás mellékhatást okoz, és még depressziósabb lesz.

Ne csak arra alapozza elképzeléseit, hogy anyagilag mire képes. Fel kell ismernie, hogy kockázatot kell vállalnia a döntésével, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Rendben van, ha valami bizonytalanra ütünk, amíg az nem tesz teljesen ki az utcára.

Néha nagyszerű önsegítő ötlet, hogy hitet találunk, hogy odaadjuk magunkat. A nehéz időkben hajlamosak vagyunk rágódni azon, ami aggaszt, és szem elől tévesztjük a nagyobb képet. A vallásos hit segít az embernek arra a nagyobb képre összpontosítani, miközben megváltoztatja a fókuszt a nehézségekről a magasabb hatalomra.

Tanuljon a múlt hibáiból. Mindenki követ el hibákat. Azok azonban, akik tanulnak ezekből a hibákból, nagyobb valószínűséggel mennek tovább az életben, és boldogabbak lesznek. Gondolj a hibákra csak úgy, a hibákra. Ezután folytassa az életét, és ne kövesse el újra ezeket a hibákat!

Naplót vezetni. Amikor a személyes fejlődés felé vezető útra indul, ügyeljen arra, hogy rögzítse gondolatait, érzéseit és ötleteit. Nemcsak öröm lesz visszanézni, amikor eléred a céljaidat, hanem hasznos eszköz lehet, ha tévedésben találod magad. Megnézheti a naplóját, és megtudhatja, mi vezetett oda, ahol éppen van, és pontosan megnézheti, hogyan térhet vissza a helyes útra.

Hozza ki a legtöbbet haragjából, ha intenzív fizikai gyakorlattal produktívan fogyasztja. A megnövekedett fizikai aktivitás serkentheti a jó közérzetű endorfinok és más vegyi anyagok felszabadulását az agyban, amelyek pihentető hatást fejtenek ki. Gyors séta vagy futás után előfordulhat, hogy képes vagy racionálisabban és békésebben megbeszélni a dolgokat.

Ne menekülj azok elől, akik szeretnek téged. Természetesen a tanácsaik nem mindig helyesek, de nem árt meghallgatni a mondanivalójukat, és lehet, hogy csak valami nagyon fontosat tanulsz meg magadról. Az embereknek gyakran nehéz látni magunkat olyannak, amilyenek valójában vagyunk.

Írja le céljait, hogy motivált maradjon, és feladata legyen. Az ellenőrzőlista vagy diagram létrehozása egyszerű módja annak, hogy motivált maradjon. Miután elvégezte a feladatot, megjelölheti. Ha látja fejlődését, további feladatok elvégzésére ösztönöz.

Menjen ki a házból legalább egy kicsit minden nap. A házban való elszigetelődés nem egészséges, és súlyosbíthatja a depressziót. Még ha olyan egyszerű is, mint minden nap néhány percig kint ülni a verandán, segíthet a depresszió elleni küzdelemben.

Szerezzen háziállatot. A háziállatok kivezethetik a szerelmedet, de ennél többet megtaníthatnak arra, hogyan legyél jobb ember. Figyelje meg hajlandóságukat ostobaságra és játékra. Nézze meg, mennyire egyszerűen koncentrálnak céljaikra, még akkor is, ha ellenállásba ütköznek. A háziállat kiváló tanítója lehet önmagának.

Függetlenül attól, hogy csak most kezdi elgondolkodni személyes fejlődésén, vagy már törekszik önmagának fejlesztésére, ezek közül néhány tipp segíthet. A témával kapcsolatos oktatásod azonban még csak most kezdődik; több információ van odakint. A folyamatos kutatás fontos a személyes fejlődési folyamat során, ezért keressen továbbra is hasznos forrásokat.